torstai 22. maaliskuuta 2012

Laman lapset

Itä-Suomen yliopistossa on tehty mielenkiintonen väitöstutkimus. Rupesi vaan mietityttämään, että olisikohan mun mielenterveysongelmat ollu ennaltaehkäistävissä. Mäkin saattaisin sitten olla kunnollinen veroja paljon maksava ja uusia hyviä veronmaksajia tekevä ihminen, enkä tällanen korkeakoulutettu työtön hullu.

Muistaakseni syrjäytymiseen liittyen on myös tehty vähän samantapainen tutkimus. Pointtina siinä oli, että mitä aikaisemmassa vaiheessa varsinki siinä riskiryhmässä oleviin lapsukaisiin panostetaan (erityispäiväkodit, iltapäiväkerhot jne), sitä tuottoisampia kansalaisia niistä sitten aikuisena tulee.

Kaikista tutkimuksista huolimatta, tuntuu kuitenkin siltä, että muutos tapahtuu kovin hitaasti, jos ollenkaan. On kyllä ollut mahtavaa huomata, että tässä maassa tärkeysjärjestys on kohdallaan. Lööpit on täynnä Wallinin naamaa ja ihmiset on ihan paskana, kun joku vitun varuskunta lakkautetaan, jotta saadaan säästöjä. Kuka vois olla paskana kaikkien meidän laman lasten puolesta, joiden mielenterveysongelmia ei ennaltaehkäisty?


1 kommentti:

enne kirjoitti...

Varuskunnan lakkauttaminenkin tuo hieman hilloa, mitä voi sitten sijoittaa vaikka valtion omistamien yhtiöiden johtajien bonuksiin.